Cada cop és més clar que les diferències entre els genomes de diferents persones són moltes i de molts tipus. Aquestes diferències genòmiques expliquen bona part de les variacions físiques entre individus: l’alçada, el color dels ulls, el grup sanguini… Però què passa amb característiques menys evidents, com la presa de decisions en un context social? Hi ha diferències innates en les nostres tendències al risc o en la manera amb què ens relacionem amb els altres? descobreix-ho a: “Gens, diners i evolució?”
A diferència del que s’ha defensat durant molt de temps, s’ha revelat que les decisions socio-econòmiques no només depenen de l’ambient, sinó també del genoma. Tenint en compte que hi ha variabilitat en aquestes regions, cal inferir que no existeix cap estratègia òptima o típica de la nostra espècie? O pot ser que la varietat en les diferents estratègies hagi estat afavorida per la selecció natural? En tot cas, la diversitat deguda al genoma, tant pel que fa a característiques físiques com en les opinions personals, crea un món realment heterogeni i amb un ampli ventall d’oportunitats.
Gent amb inquietuds sobre el comportament humà, l’economia i la genètica. Aquelles persones que hi vagin quedaran sorpreses de fins a quin punt els gens determinen la nostra manera d’actuar en el dia a dia. A més a més, serà divertit comparar el comportament de la nostra espècie amb el d’altres animals. Conèixer-nos millor ens ajudarà a aspirar a l’èxit.
Li interessen els processos biològics que han actuat durant milions d’anys sobre els organismes, donant diferències tant entre espècies com entre individus de dins de la mateixa espècie, ja que és un coneixement que pot arribar a controlar el nostre futur i, a més a més, és divertit d’obtenir. Per aquest motiu va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va obtenir el Doctorat en Biologia l’any 1998. El 2002 va entrar a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) com a investigador al Programa Ramon i Cajal i posteriorment va ser nomenat Professor de Recerca ICREA. Actualment, és director del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut (CEXS) de la UPF, professor de Genètica a la UPF, director del grup de Genòmica Evolutiva (UPF) i del Node de Genòmica de Poblacions de l’ Institut Nacional espanyol de Bioinformàtica (INB) . A més a més, per tal de difondre el seu coneixement col·labora en revistes de divulgació i en cicles de conferències.
Organizta: Amb el suport de:
Col·laboren: