La conferència “Vides sintètiques: a les fronteres de l’evolució i la filosofia “, ens mostrarà com ser capaços de descobrir l’entramat de lleis que regeixen la natura ens permetrà anticipar-nos a esdeveniments futurs. Si extrapolem aquestes lleis a sistemes artificials creant sistemes complexos, podrem entendre el seu comportament, és a dir, podrem saber com es van formar i com evolucionaran. Això ens proporcionaria l’avantatge de poder predir, per exemple, la progressió d’un tumor o a quina velocitat es propagarà una determinada malaltia infecciosa a través de sistemes computacionals.
Gent imaginativa, visionària, apassionada pels reptes. A aquelles persones que es facin preguntes sobre la vida, sobre el seu origen i el seu futur. El Ricard Solé ens ajudarà a entendre com la ciència després de molts segles ha començat a resoldre preguntes clàssiques que fins ara havien intentat contestar els filòsofs. Als professionals més exigents amb ganes de conèixer i de veure-hi més enllà, els farà saber que actualment la ciència es planteja seriosament crear robots intel·ligents i que molts enginys que es creia que quedarien en llibres de ciència-ficció estan a prop d’aconseguir-se.
és professor investigador d’ICREA (Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats) on dirigeix el Laboratori de Sistemes Complexos. Sempre s’ha apassionat per conèixer i desxifrar què és, d’on ve, i com es regeix la vida i és per això que va estudiar Física i Biologia. Actualment és catedràtic extern a l’Institut de Santa Fe dels Estats Units d’Amèrica i també és conseller de la European Complex Systems Society; té molta influència i molt prestigi a nivell internacional. Ha sigut distingit amb premis tan importants com el de “Ciutat de Barcelona 2004” i “la Vanguàrdia de la Ciència 2011”. Els seus estudis han estat publicats en les revistes científiques de més prestigi del món com “Nature”, “Science” o “PNAS” i també en forma d’articles a diaris d’arreu del món com el “New York Times”. Té un gran compromís per fer arribar i explicar a la societat de la millor manera l’aplicació i la utilitat de les seves línies de recerca. Ha publicat varis llibres com “Redes complejas. Del genoma a Internet”.
Organizta: Amb el suport de:
Col·laboren: